Kipróbáltam – ropogós mogyoró és mandulavaj az USA-ból

Kóstoljunk valami igazán amerikait! Legyen ez egy eredeti ropogós sós mogyoróvaj, és egy ízesítetlen natúr ropogós mandulavaj.

Az amerikaiak szinte minden olajos magból képesek „vajat” készíteni, amit aztán sokféleképpen ízesítenek és fogyasztanak. Nálunk a Nutella jellegű mogyoróvaj kapható szinte mindenhol, amit én nem igazán kedvelek, mert nem szeretem a túl édes dolgokat. Az USA-ban is létezik ez az édes verzió is, mely étcsokoládés és még ki tudja hány változatban elérhető. Mégsem ez piszkálta a csőröm, hanem a hagyományos sós, és az ízesítetlen egészséges.

Egyre jobban kitágul a világ a növekvő számú nemzetközileg is szállító óriásnak köszönhetően. Szinte mindenhez hozzájuthatunk, éljünk a világ bármely pontján, a fővárosban vagy vidéken.

Kihasználva ezt az előnyt mindjárt rendeltem is néhány finomságot az USA-ból.

Kóstoljuk meg!

Elsőként legyen ez a ropogós, sós mogyoróvaj. A ropogósságát az adja, hogy a vajban ropogós mogyoródarabkákat találunk.

Az íze? Az valami fantasztikusan finom. Édeskésen sós mogyoró íz, benne finom ropogós darabkákkal. Talán egy ici-picit sótlan, de nem is kell hogy túl sós legyen, ez így tökéletes.  Kenyérre kenni vétek. Almával enni kiváló. 1 kiskanálnyi uzsonnára, remek nassolnivaló.  

Valami olyan vajat is ki szerettem volna próbálni, amiben semmiféle hozzáadott fűszer, só, cukor nincs. Csak a natúr mandulaíz és semmi egyéb, ezért választottam ezt a terméket az óriási kínálatból. A ropogós darabok nagyon bejöttek a mogyoróvajnál is, így nem volt kérdés, hogy mandulás cuccból is ilyen kell.

A mogyoróvajhoz képest egy „ízetlen” vaj ami az üvegben lapul. Eldönthetjük, hogy beízesítjük, sózzuk vagy édesítjük, vagy marad így. Én úgy döntöttem, hogy natúran fogjuk fogyasztani. Úgyis mindenben ízfokozó van, meg sok só, sok fűszer, de vajon jó ez így? Már lassan tényleg csak az a jó ízű, ha iszonyú ízes, sós, édes, fűszeres, ami a zöldségek, hozzávalók ízét elnyomja. Ha valaminek csak az eredeti ízét érezzük, már nem is tetszik. Ennek vége. Marad így.

Napok óta kóstolgatom, és egyre jobban ízlik. Édeskés, nagyon finom mandulaíz, ropogós darabokkal. Csak mandula és semmi más. Azt hiszem ez egy új vonal, próbálni kell egy picit visszatérni a természeteshez.

Kalcium, magnézium, vas, E-vitamin tartalmának köszönhetően egészséges nassolnivaló. 

Mi van benne?

Ropogós mogyoróvaj: mogyoró, elpárolgott cukornádlé, pálmagyümölcs-olaj, só.

Ropogós mandulavaj: Előfőzött pörkölt mandula, pálmagyümölcs-olaj

Hol lehet kapni, mennyibe kerül?

A két terméket két különböző amerikai webshopban vásároltam, de mindkét helyen elérhetőek.

iHerb:

Ropogós mogyoróvaj 3,77 USD

Ropogós mandulavaj 8,57 USD

Vitacost:

Ropogós mogyoróvaj 3,99 USD

Ropogós mandulavaj 9,99 USD

Ha még sohasem vásároltál itt, 10 USD kedvezményre jogosító kuponkódot kapsz, ha ITT regisztrálsz. A 10 USD kupont 30 USD feletti vásárlásnál tudod beváltani.

Ha tetszett, tarts velem legközelebb is, még nagyon sok érdekességgel várlak! Kedveld Facebook oldalam, íratkozz fel blogkövető hírlevelemre, garantáltan nem maradsz le semmiről!

About agnessa 661 Articles
Örök álmodozó, kíváncsi felfedező aki ismeri a legjobb helyeket, kutatja a legizgalmasabb cuccokat, lelkesen teszteli a legtrendibb kozmetikumokat és a hasznos kütyüket. Világpolgár, a virtuális sztráda üzleteinek hűséges vásárlója, és ismerője. Ez vagyok én, lépj be a kis világomba.

1 Comment

  1. Egyetértek a vissza a természetesebb, akár kevésbé túlízesítetthez elvvel, jó ilyet olvasni 🙂
    Viszont sós, ropogós („crunchy”) mogyoróvajat pofonegyszerű és olcsóbb házilag készíteni, csak pörkölt mogyoró, ízlés szerint némi olaj (pl. olíva) kell hozzá. És egy mozsár vagy daráló. Ha eleve sóst passzírozol, akkor erősen sós lesz, ha natúrt minimális hozzáadott sóval, akkor kevésbé.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*